Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Польщі планують зміни у провадженні незареєстрованої діяльності

На думку експертів, зміна місячного ліміту на річний дозволить більшій кількості громадян легально заробляти, влаштовуючись на додаткові робочі місця

У Польщі планують позитивні зміни у провадженні незареєстрованої діяльності. Як повідомило Польське радіо, до Сейму подали законопроект, який передбачає скасування обмеження місячного доходу. Положення передбачають, серед іншого, запровадження річного, а не як зараз місячного розміру доходу, з якого можна вести так звану незареєстровану діяльність.

Спеціаліст з фінансових розрахунків Пьотр Ющик нагадує, що незареєстрована діяльність не потребує реєстрації та сплати податків, однак для багатьох людей поточні рішення створюють труднощі.

«Максимальна сума, яку можна заробити за місяць без потреби реєструвати економічну діяльність — це 2700 злотих. Проблема переважно стосується людей, котрі заробляють по сезонах, коли довго готують продукт і тільки потім його продають, що також може принести більші суми, які не входять у поточні ліміти».

Відтак, напрацьовано проект нормативно-правового врегулювання цього питання. На думку експертів, зміна місячного ліміту на річний дозволить більшій кількості громадян легально заробляти, влаштовуючись на додаткові робочі місця.

Згідно з новими правилами, протягом року неможливо отримати дохід, що перевищує дев’ятикратний розмір мінімальної зарплати, а це 32400 злотих на рік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ