Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Польщі зареєстрували майже тисячу випадків кору

З початку цього року зафіксовано майже тисячу нових випадків кору. Це приблизно в 20 разів більше, ніж за аналогічний період минулого року

Останні дані про кількість захворювань були передані сьогодні експертами на прес-конференції "Вірусологія", яка відбулася у Варшаві - пише Польське Радіо.

Державний консультант з питань епідеміології Івона Парадовська-Станкевич, каже, що це дуже тривожна ситуація. Кількість хворих почала зростати наприкінці минулого року, і вона надалі зберігається.

На думку експерта, це означає, що в Польщі маємо велику групу людей, які не захищені від цього захворювання, тобто не вакцинувалися двома дозами або не мали кору в минулому.

Доктор Парадовська-Станкевич зазначила, що це - випадки кору, принесеного з України. Як пояснила, коли люди їдуть працювати в Польщу, вони ще не мають характерних симптомів хвороби, таких як висип. Проте вони вже можуть заражати інших людей, які не мають імунітету. Кір характеризується високим ступенем поширення.

Протягом 2017 року в Польщі було зареєстровано 63 випадки кору. У минулому році - 339. Зараз в Європі більшість випадків зареєстровано в Румунії, Італії та Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ