Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У порту Одеси браконьєри «наполювали» півтонни мідій

У порту Одеси морські прикордонники затримали осіб, що «наполювали» півтонни мідій. Про це сьогодні, 6 серпня, повідомила прес-служба Держприкордонслужби України.

Під час проведення планових занять із водолазної підготовки бійці відділу спеціальних дій на воді Держприкордонслужби помітили два плавзасоби, на які відбувався підйом великогабаритного вантажу з-під води.

Під час огляду в одному човні прикордонники виявили чималу кількість мідій та водолазне спорядження. 

Затримані особи виявилися громадянами України, які заявили, що прибули в порт для проведення очистки гідротехнічних споруд. Однак документів, що підтвердили б законність їх діяльності надати не змогли. Крім того, у трьох чоловіків не було документів, що посвідчують особу, а обсяг незаконно здобутих водних біоресурсів чималий, попередня сума збитку якого складає 20 тис. грн.

На порушників прикордонного режиму складені адміністративні протоколи із загальною сумою штрафів понад півтисячи гривень.

Крім того, в діях виявлених осіб вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 249 ККУ.  Плавзасоби, знаряддя та біоресурси, а це – 553 кг мідій та 55 кг рапанів, передано компетентним органам. Рішення у справі прийматиме суд.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ