Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Празі відбулось засідання експертів з міграційної політики

Як повідомляють у прес-службі ДПСУ, у Празі відбулось щорічне засідання експертів з міграційної політики.
Фото прес-служба Адміністрації Державної прикордонної служби України
Фото прес-служба Адміністрації Державної прикордонної служби України

Представники Адміністрації Держприкордонслужби та міграційної служби взяли участь у щорічному засіданні Старших посадових осіб Празького процесу – платформі, що забезпечує експертний діалог з питань міграції та міграційного співробітництва країн ЄС, Шенгенської угоди, Східного партнерства, Західних Балкан, Центральної Азії та Туреччини. Захід, що проходив 17–18 грудня, був приурочений міжнародному Дню мігранта.

Під час зустрічі учасники засідання дали оцінку стану реалізації проведених у 2018 році заходів у сфері міграції та обговорили досягнення держав – учасниць Празького процесу в реалізації міграційної політики.

Під час дискусії міжнародні експерти відзначили суттєвий успіх України після першого року візової лібералізації з ЄС, який посприяв проведенню комплексних реформ у безпековій сфері, посиленню співробітництва щодо інтегрованого управління кордонами, розвитку транспортної й туристичної інфраструктури та покращенню іміджу України.

Наприкінці засідання учасники визначили подальші плани щодо співпраці у 2019 році, зокрема у сферах управління кордонами, реадмісії та повернення нелегальних мігрантів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ