Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У прифронтових районах України проживає понад 100 тисяч дітей

Про це заявила під час своєї доповіді на пленарному засіданні 74 Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда.

Оксана Коляда продемонструвала світлину. "Це фото дітей з окупованої території. Щоденно 10 дітей з окупованого села Старомар’ївка добираються до школи в контрольованому українською владою селі Гранітному. 4 кілометри по замінованій стежці та напівзруйнованій кладці. Це відбувається настільки регулярно, що додаток Гугл-карти проклав відповідний маршрут", - розповіла Оксана Коляда, демонструючи іноземній публіці відповідну світлину.

Така ситуація, на жаль, є непоодинокою в прифронтових районах Луганської та Донецької областей, де мешкає понад 100 тисяч українських дітей. З 2014 року від мін загинуло 7 дітей, травмовано 29.

"Наше спільне завдання, щоби діти України, усього світу ніколи не стикалися з реаліями війни, не вчили види мін, а веселилися та насолоджувалися життям", - наголосила очільниця Мінветеранів.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, з 13 грудня на Львівщині перебуває делегація дітей та вчителів з Луганщини в рамках проєкту “Схід і Захід разом: будуємо довіру зі шкільної парти”

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ