Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У психоневрологічному інтернаті на Волині обвалилась будівля

Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
1/2
У Горохівському психоневрологічному інтернаті уночі, 25 листопада 2020 року, обвалилась будівля прибудованого корпусу. Про це повідомили 26 листопада Гал-інфо у пресслужбі Волинської ОДА.

Відтак, голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко здійснив робочу поїздку на Горохівщину та відвідав заклад, аби усе оглянути.

На щастя, ніхто не постраждав. Нині усі комунікації відновлено і основна будівля, яка не постраждала, працює у штатному режимі.

До слова, комунальний заклад обласної ради Горохівський психоневрологічний інтернат -  є стаціонарним інтернатним закладом для тимчасового або постійного проживання чоловіків із стійкими інтелектуальними або психічними порушеннями, які за станом здоров’я потребують стороннього догляду, соціально-побутового обслуговування, надання медичної допомоги, соціальних послуг та комплексу реабілітаційних заходів. Таких чоловіків тут – 115, серед яких є навіть два військовослужбовці, що були в АТО/ООС.

З’ясувалося, що обвалена частина приміщення була прибудована у 1999 році, а з 2009 року перебувала в аварійному стані. Щоб відремонтували будівлю з обласного бюджету виділили кошти і напередодні місцева підрядна будівельна організація розпочала ремонт. Попередньо причиною обвалу є порушення ще при будівництві добудови, фундамент якої ще й пошкодила вода.

«Зараз важливо якомога швидше усе відновити, адже таких закладів в області шість і усі переповнені. Тому дав доручення усім відповідним службам оперативно ліквідувати усі наслідки, аби підрядна організація змогла швидко приступити до роботи і відновити все до нового року. Для цього необхідно аварійну добудову розібрати і збудувати заново», - сказав Юрій Погуляйко.

Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ