Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Пустомитах відкрили пластовий рік та освятили нову домівку

Напередодні, 6 жовтня, у Пустомитівський територіальній громаді відкрили пластовий рік та освятили домівку Пласту у Пустомитах. Про це повідомляє ЛОР.
Фото: ЛОР

Участь в урочистому відкритті домівки взяли представники влади, духовенство, пластуни, діти та їхні батьки з місцевої громади. Присутні змогли взяти участь в пластових активностях, оглянути приміщення домівки та дізнатися більше про історію і діяльність Пласту.

«Сьогодні в станиці Пустомити функціонує два пластових гуртки: хлопців юнаків і дівчат юначок. Три роки тому це була лише мрія створити осередок Пласту у громаді, а зараз ми працюємо над тим, щоб розвинути й наповнити нашу станицю новими виховниками та молоддю», – зазначила керівниця відділу культури, молоді та спорту, депутатка Пустомитівської міської ради Оксана Биць.

До заходів також долучився депутат Львівської обласної ради Ростислав Добош, який подякував місцевій владі за підтримку Пластового осередку у Пустомитах. А також Львівському обласному пластовому центру за підтримку, навчання, координацію пластунів Пустомитівської громади.

«Тішуся, коли наша пластова родина зростає, а до Великої гри долучається все більше юнаків і юначок. Тепер юні пластуни мають, де проводити сходини, вишколи, заходи. Я впевнений, що тут ніколи не буде порожньо, а в цих стінах зароджуватимуться неймовірні ідеї», – зазначив Ростислав Добош.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ