Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Рівному презентацію Ліни Костенко дивилися навіть на вулиці

25 січня у Рівному письменниця Ліна Костенко розпочала творчий тур Україною, під час якого презентуватиме свій роман "Записки українського самашедшого".

Зустріч проходила у залі Рівненського обласного академічного драматичного театру, а кілька сотень прихильників Л.Костенко, які не змогли потрапити до зали, дивились трансляцію зустрічі на великому екрані, встановленому на фасаді театру.

Як повідомили у рівненському відділенні Спілки письменників України, відвідати зустріч можна було лише за безкоштовними запрошеннями, які, за бажанням самої Л.Костенко, мали бути розповсюджені у першу чергу серед старшокласників, студентів, вчителів української мови та літератури, викладачів, і в меншій кількості - серед представників влади, журналістів, письменників та представників громадських організацій. За свідченням рівненських письменників, на кількасотенну рівненську організацію СПУ було виділено лише 4 запрошення.

Л.Костенко на зустрічі зазначила, що “розпочала своє турне з Рівненщини через те, що цей милий її серцю край збергає патріотичні та історичні традиції українського народу”. За її словами, саме в обласному драмтеатрі кілька років тому було поставлено п’єсу «Шлях на Берестечко» за однойменним твором поетеси. За головну роль у цій виставі художнього керівника театру Володимира Петріва було удостоєно Шевченківської премії.

У творчому вечорі Л.Костенко також взяли участь лікар і бард Ольга Богомолець, бандурист Василь Жданків, поет та видавець Іван Малкович.

Л.Костенко також повідомила, що своє турне Україною завершить теж на Рівненщині – у Національному університеті «Острозька академія», повідомляє УНІАН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ