Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Різдвяну ніч рятувальники знайшли в горах мертвого туриста

Як повідомили у прес-службі ДСНС, у Різдвяну ніч рятувальники знайшли в горах мертвого туриста.

Різдвяна ніч була тривожною для гірських рятувальників Закарпаття, адже впродовж вечора 06 січня до них надійшло два повідомлення про загублення туристів.

Перший виклик надійшов до Служби порятунку 06 січня о 17:00 від туристів, які займались фрірайдом на вершині гори Гимба Міжгірського району та в умовах поганої видимості втратили орієнтири та заблукали. На їхні пошуки відразу було направлено відділення гірських пошуковців с. Нижні Ворота Воловецького району. Підтримуючи із заблукалими телефонний зв’язок рятувальники порадили чоловікам рухатися у бік с. Березники Свалявського району, однак ті, знехтували рекомендаціями рятувальників, та вирішили підійматись крутими схилами у бік вершини гори.

О 00:15 рятувальники знайшли двох туристів і ті повідомили, що їхній товариш не зміг продовжити з ними маршрут та залишився чекати на допомогу у горах. Залишивши рятувальникам GPS-координати третього, туристи були доправлені до місця їх тимчасового проживання у с. Пилипець Міжгірського району.

Рятувальники ж у свою чергу продовжили шукати третього долучивши до пошукових робіт ще два гірські пошукові-рятувальні відділення з м. Мукачево та смт Міжгір’я. Близько третьої години ранку професіонали ДСНС знайшли лижну маску та палиці заблукалого, однак його поруч не виявлено. Об 11:50 однією з пошуково-рятувальних груп було знайдено тіло третього туриста. Наразі рятувальники транспортують загиблого до найближчого населеного пункту.

Того ж вечора 6 січня до Служби порятунку надійшло ще одне повідомлення про те, що в районі гори Гимба заблукали двоє лижників. Сповістила про це рятувальників о 20:20 дружина одного з туристів. Мобільний зв’язок із заблукалими відсутній.

Загалом до пошуків залучено 16 рятувальників та 3 одиниці техніки від гірських пошуково-рятувальних с. Нижні Ворота Воловецького району, смт Міжігр’я Міжгірського району та м. Мукачево.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ