Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У роботу податкової Тимошенко повернула політику, – львівські підприємці

Я стурбований поверненням політики у роботу податкової. Заклик Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко спрямувати податкову на перевірку роботи неугодних підприємств – це повернення у 2002-2003 роки. Це робота проти демократії. Про це сьогодні, 30 липня, під час круглого столу львівських підприємців заявив підприємець, депутат Львівської обласної ради Ярослав Рущишин.

 

Львівські підприємці під час круглого столу сьогодні, 30 липня, прийняли звернення до Президента України, Верховної Ради України, Ради підприємців при Кабміні, Державної податкової адміністрації України щодо скасування нових розпоряджень Кабміну у сфері оподаткування, що на думку підприємців, є незаконними.

 

За словами підприємців нові розпорядження Кабміну № 757-р від 01.07.09 «Деякі питання адміністрування податків, зборів (обов’язкових платежів)» та №838-р від 17.07.09 «Про врегулювання деяких питань з ПДВ» не те, що не вирішують проблеми своєчасного повернення ПДВ, цього громіздкого адміністрування, а навпаки руйнують механізм податкового кредиту.

 

Як відзначили підприємці, цими розпорядженнями Кабмін вже вкотре перевищує свої повноваження, демонструє правовий нігілізм, вирішує проблеми наповнення бюджету за рахунок працюючого бізнесу.

 

Як зазначив президент Асоціації роботодавців Львівщини, депутат Львівської обласної ради Зеновій Бермес, уряд постійно вдосконалює механізм як не повертати підприємцям ПДВ. Державі в цей момент потрібні гроші, і вона не буде відшкодовувати підприємцям ПДВ.  

 

У свою чергу підприємець, депутат Львівської обласної ради Ярослав Рущишин повідомив, що проблем із відшкодуванням ПДВ до 100 тис. грн нема. Податкова в кінці місяця справно повертає кошти, але якщо потрібно повертати більше 100 тис. грн. ПДВ, то податкова використовує вибірковий підхід. Ярослав Рущишин повідомив, що перед останнім приїздом Юлії Тимошенко до Львова було повністю відшкодовано ПДВ львівським підприємцям. Це, за його словами, політичний хабар.

 

Львівські підприємці повідомили, що відповідно до нових розпоряджень Кабміну, податкова веде роботу з анулювання реєстрації платників ПДВ, скасування трирічного терміну дії актів з повернення ПДВ.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ