Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура  |  Волинь

У родинному селі Шептицьких Прилбичах вшанували 150-ліття о. Климентія

У неділю, 17 листопада, в день 150-ліття від дня народження блаженного Климентія в родинному селі Шептицьких, що у селі Прилбичах Яворівського району Львівської області відбувся духовний форум. Про це повідомив власкор Гал-інфо із посиланням на голову Яворівської районної ради Володимира Сичака.
Фото Яворівської районної ради.

Участь у події взяли духовенство УГКЦ, представники громади, голова Яворівської районної ради Володимир Сичак та заступник голови Яворівської РДА Назар Сойко.

Учасники вшанування 150-річчя від дня народження під час ювілейного святкування разом зі преосвященним владикою Володимиром – єпископом-помічником Львівської архиєпархії УГКЦ звершили панахиду біля родинної каплиці-усипальниці Шептицьких.

Відтак, владика Володимир у співслужінні духовенства відправив архиєрейську Божественну літургію в храмі Праведного Митрополита Андрея і блаженного священомученика Климентія.

З нагоди ювілейного вшанування презентовано банерну виставку «Отець Климентій Шептицький – аристократ духу».

«У коментарі власкорові Гал-інфо голова Яворівської районної ради Володимир Сичак наголосив, що Яворівщина з перших днів незалежності України ревно оберігає пам'ять родини Шептицьких. Днями відбулося поважне вшанування 75-х роковин, як відійшов у вічність праведний митрополит Андрей, а сьогодні ми проводимо пам'ятні заходи, присвячені братові митрополита – отцю Климентію, аристократу, архимандриту УГКЦ, який загинув у в'язниці Москви», – зазначив Володимир Сичак.

Нагадаємо, що 17 листопада 2019 року минуло 150 років від дня народження архимандрита Української греко-католицької церкви, польського аристократа, українського монаха, праведника народів світу, блаженного Католицької церкви Климентія Шептицького, який народився 17 листопада 1869 року в сім’ї графині Софії (з роду Фредрів) Шептицької і графа Яна Кантія Шептицького. Уперше 2019 рік був присвячений цій духовній постаті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ