Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У росії немає резерву для наступу на двох-трьох напрямках - Скібіцький

У російської федерації немає резерву для наступу на двох-трьох напрямках.
Вадим Скібіцький

Про це сказав під час виступу на пресконференції у середу представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький, повідомляє Укрінформ.

«Заходи мобілізації у росії тривають, їм вдається відновлювати втрати, яких вони зазнають кожен день, але того резерву недостатньо, щоб сформувати потужні стратегічні наступальні операції на два-три напрямки, про які говорить Путін і чим він лякає європейську спільноту стосовно відкриття другого фронту і наступу», - сказав він.

«На сьогоднішній день сухопутний компонент, повітряно-десантний компонент ЗС рф неспроможний проводити стратегічні наступальні операції. Штурмові і тактичні – так. І це ми бачимо, вони це продовжать, але стратегічних наступальних операцій без потужних тактичних резервів їм зробити неможливо», - додав Скібіцький.

За оцінками ГУР, тактичні бойові дії будуть продовжуватися, оскільки росія буде використовувати будь-яке припинення вогню для поліпшення своїх можливостей для відновлення або відкриття нових напрямків для бойових дій.

«Ми не можемо допустити, щоб ми втратили свої території через свою бездіяльність… У разі зупинення війни, ворог отримає можливість накопичити сили і відновити бойові спроможності.

Ми це спостерігали у 2015-2016 рр., коли на захоплених територіях Луганської і Донецької областей були призупинені бойові дії і ми отримали нову агресію у 2022 році», - наголосив представник ГУР.

За словами Скібіцького, Росія і надалі знищуватиме українців, нашу інфраструктуру, цивільні і військові об’єкти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ