Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У росії прямо критикують Шойгу і Герасимова - розвідка

Пряма критика з боку підлеглих, ймовірно, стає дедалі більшою проблемою для міністра оборони РФ Сергія Шойгу та начальника російського Генштабу генерала Валерія Герасимова.

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на дані британської розвідки.

Як відзначили британські розвідники, в Росії регулярно звільняли командирів з початку вторгнення в Україну. Але звільнення генерал-майора 58-ї загальновійськової армії Івана Попова привертає увагу тим, що його, вочевидь, звільнили за висловлення занепокоєння, а не за нібито погану роботу.

Британська розвідка відзначає, що відбувся витік відео з Поповим, призначеного для його військ. У ньому Попов виступив з різкою критикою керівництва Міноборони РФ, яке, за його словами, "вдарило по них із тилу, жорстоко обезголовило армію в найскладніший і найнапруженіший момент".

Коментарі Попова ілюструють серйозне невдоволення, яке багато офіцерів, ймовірно, відчувають до вищого військового керівництва. Скарги багато в чому перегукуються зі скаргами власника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина перед його заколотом у червні 2023 року, йдеться у звіті британських розвідників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ