Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Румунії оголошували повітряну тривогу через атаку рф

Про небезпеку повітряної атаки виходило повідомлення системи RO-Alert на півночі округу Тульча, там був зафіксований рух кількох дронів у бік кордону.
Ізмаїл

У населених пунктах з румунського боку Дунаю в ніч проти 24 липня оголошували повітряну тривогу у зв’язку з масованою атакою російських «Шахедів» на українські порти.

Про це повідомляє Romania Journal.

Зазначається, що про небезпеку повітряної атаки виходило повідомлення системи RO-Alert на півночі округу Тульча, там був зафіксований рух кількох дронів у бік кордону.

«У ніч з вівторка на середу влада Румунії опублікувала повідомлення системи RO-Alert на півночі округу Тульча після того, як було помічено, що декілька безпілотників наближаються до кордону», - йдеться у повідомленні.

Це попередження було зроблено після того, як РФ атакувала український порт Ізмаїл, що знаходиться приблизно за 15 кілометрів по прямій лінії від округу Тульча.

Також зазначається, що було зафіксовано 10 звернень на номер екстреної служби «112» через звуки від вибухів. О 03:46 повітряна тривога припинилася.

Окрім того, два румунські винищувачі F-16 були направлені для моніторингу повітряного простору.

«Два винищувачі F-16 румунської армії були підняті в ніч з вівторка на середу для моніторингу повітряного простору після того, як в районі округу Тульча було опубліковано повідомлення системи Ro-Alert щодо кількох безпілотників, які наближаються до кордону», - йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ