Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Самборі запрацював сучасний STEAM-центр для школярів

Інноваційний освітній простір, що складається з двох приміщень загальною площею близько 93 квадратних метрів, працює на базі Центру позашкільної освіти у Самборі.
Фото - ЛОДА

Як повідомляють в ЛОДА, до кінця січня школярі Самбора віком від 10 років мають можливість записатися на безкоштовні курси Minecraft.

STEAM – напрям освіти, який охоплює природничі науки (Science), технології (Technology), інженерію (Engineering), мистецтво (Art) та математику (Mathematics). Таке поєднання креативності та технічних знань допоможе дитині реалізувати себе у сучасному світі.

У STEAM-центрі навчатимуться школярі Самбірської громади віком від 10 до 18 років. Заклад зможе одночасно прийняти до 10 дітей на практичні заняття, та до 30 – на лекційні.

Це вже другий STEAM-центр, створений на Львівщині за сприяння Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

«Львівщина минулого року взяла курс на розвиток позашкілля, особливо наукового і технічного напрямку. Приємно здивувала підтримка наших партнерів – міжнародного фонду UNICEF. Команда цього фонду, з характерною для них ґрунтовністю, зробила STEAM-лабораторії у Самборі. Це другий такий центр після Стрия. Разом із представником фонду Євгеном Кузнєцовим та керівником проєкту Назаром Подольчаком ми мали можливість спільно оглянути готовність приміщень, обладнання. Переконані, що найближчим часом вони запрацюють у повну силу», – прокоментував директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска.

Заклад оснащений сучасними комп’ютерами, 3D принтерами, наборами для робототехніки, мультимедійною дошкою, спікерфоном, природничою лабораторією.

У Центрі вже проходять заняття на курсах 3D-моделювання та Minecraft, крім того, ментори проєкту від Lviv Open Lab проводять захоплюючі інтерактиви для школярів STEAM DAY.

До кінця січня школярі Самбора віком від 10 років мають можливість записатися на безкоштовні курси Minecraft. Для цього потрібно подати заявку через реєстраційну форму.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ