Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У селах Стрийської громади радять утриматись від вживання води з джерел

Напередодні, у Стрийській громаді набуло резонансу повідомлення про непридатність до вживання води з джерел у селах Стрілків та Підгірці. Про це у фейсбук написала Стрийська міська рада.

Фото: Depositphotos

У раді повідомили, що наприкінці червня за рішенням Стрийського районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області у громадах були створені комісії для проведення обстежень, зокрема, підприємств централізованого та нецентралізованого питного водопостачання.

Новостворена комісія у Стрийській міській раді вже провела обстеження та перевірила більшість джерел. Наступного тижня ще запланований забір води у Стрілкові. 

“Це стандартна процедура комісійних обстежень, згідно з результатами яких, якщо є зауваження, розробляються відповідні заходи для усунення відхилень у показниках води”, – зазначили у раді. 

У міськраді резонанс навколо непридатної води пояснюють тим, що лабораторний центр (Стрийський районний відділ ДУ «Львівський ОЦКПХ МОЗ»), не дочекавшись офіційних результатів досліджень комісії, подав результати самостійно відібраних зразків, які поки що неможливо ні підтвердити, ні спростувати.

У місті чекають офіційних висновків комісії і наразі утримуються від будь-яких заяв. Та радять мешканцям до оголошення офіційних результатів перевірки вживати питну воду із будь-яких природних джерел, кип’яченою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ