Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У селі Нем’яч Бродівського району відкрили пам’ятник полеглим воїнам УПА

25 листопада в селі Нем’яч Бродівського району відбулося відкриття та посвячення пам’ятного знака на честь полеглих воїнів УПА, який встановлено згідно з Програмою Львівської обласної ради із вшанування місць загибелі та поховань борців за незалежність України. Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

У заході взяли участь новообраний народний депутат України від Львівщини Ірина Сех, депутати Бродівської районної та міської рад, настоятель сільського храму Різдва Пресвятої Богородиці отець Зіновій Яремко, громадськість села та учнівська молодь.

Виступаючи перед учасниками заходу, депутат Бродівської районної ради Оксана Гаврилик розповіла про страшні воєнні та післявоєнні часи села, назвала поіменно мешканців, які боролися та віддали життя за незалежність України.Пані Оксана закликала присутніх помолитися за всіх, хто загинув на рідній землі й у таборах Сибіру, за їх рідних, котрі чимало натерпілися поневірянь, а також за всіх, хто загинув у роки визвольної боротьби з любов’ю у серці до України.

Депутат Бродівської районної ради Григорій Нагірняк подякував громаді села, депутатам районної ради і новообраним народним депутатам України Ірині Сех та Олегові Панькевичу за вагому підтримку у спорудженні пам’ятного знака полеглим воїнам УПА в селі Нем’яч.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ