Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Волинь

У Семенівці вшанували пам'ять перших загиблих на Донбасі

У Семенівці, в районі Слов’янська на Донеччині, вшанували загиблих спецпризначенців та гвардійців, які першими стали на захист суверенітету України. Про це сьогодні, 6 липня, повідомила прес-служба Українського інституту національної пам’яті.
Фото Українського інституту національної пам’яті

Серед тих, хто прийшов вшанувати бійців, близькі та рідні загиблих, військовослужбовці, нацгвардійці, поліцейські, представники місцевої влади, волонтери та жителі міста.

Вшанування закінчилося покладанням квітів до пам'ятного знаку. На монументі імена тих, хто одними з перших в 2014 році встав на захист суверенітету та цілісності держави. Серед них - троє офіцерів спецпідрозділу СБУ «Альфа», один військовослужбовець Збройних сил України та один боєць Національної гвардії України. Всі вони герої України посмертно.

За мужність і героїзм учасники бою під Семенівкою були нагороджені керівництвом країни.

Нагадаємо, що під час проведення спецоперації сил АТО із звільнення Семенівки - району Слов'янська бойовики вперше вступили у відкритий бій українськими бійцями.

Цього року Україна відзначає 5-річчя звільнення міст сходу України. 5 липня 2014 року ЗСУ звільнили Слов'янськ і Краматорськ, розблокувавши гору Карачун, яка розташована між цими містами, і де протягом всієї окупації цього місця українські військові утримували свої позиції.
Гасло цьогорічної інформаційної кампанії – «Вертаємо своє!». Український інститут національної пам’яті підготував інформаційну соціальну рекламу. В основу білбордів, сітілайтів та метролайтів лягла робота харківського художника Нікіти Тітова. Дизайн розробила студія графічного дизайну WARTA.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ