Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Сербії студенти оголосили блокаду руху в столиці

Група студентів, які беруть участь в акціях протесту через фальсифікації на парламентських та місцевих виборах у Сербії, оголосили у понеділок шестигодинну блокаду руху в двох місцях Белграда.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Балканський оглядач. 

Студенти разом із іншими демонстрантами 25 грудня заблокували вхід до будівлі Міністерства державної адміністрації та місцевого самоврядування, звідки вони вирушать до двох інших столичних локацій. Протестувальники вдалися до такого кроку, оскільки термін, який вони надавали відомству на перевірку списку виборців, сплив.

Зазначається, що організатори акції протесту закликали громадян приносити із собою воду та їжу, а також робити все, аби не допустити інцидентів, що загрожують безпеці людей.

Агенція Reuters пише, що внаслідок недільного протесту у центрі Белграда кількість затриманих демонстрантів зросла до 38, тоді як вісім поліцейських зазнали поранень. Раніше президент Сербії Александар Вучич заявив про 35 затриманих протестувальників та двох поранених поліцейських внаслідок сутичок під час штурму мерії ввечері неділі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ