Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У серпні 2020 року Укрзалізниця перевезла 3,7 млн тонн зернових

У серпні 2020 року Укрзалізниця перевезла 3,7 млн тонн зернових. Це на 8,8% більше показника аналогічного періоду минулого року, коли залізничники перевезли 3,4 млн тонн. Про це інформує прес-центр АТ "Укрзалізниця".

Наразі Укрзалізниця навантажує близько 2 тис. вагонів-зерновозів на добу, що є досить високим показником. Компанія налаштована на подальше збільшення обсягів перевезень зернових за умови більш ефективної взаємодії з іншими учасниками перевізного процесу щодо прискорення технологічних процесів розвантаження вагонів та належної організації роботи зернових станцій.

Вагони філії ʺЦентр транспортної логістикиʺ АТ ʺУкрзалізницяʺ користуються підвищеним попитом у аграріїв. Щоб задовольнити вимоги клієнтів, запроваджені довгострокові контракти, які надають замовникам гарантовані перевезення у вагонах Укрзалізниці. На вересень вже законтрактовано 10 тис. вагоновідправок, під які гарантовано будуть надані вагони товариства. Термін користування послугою відповідно до потреб клієнтів становить від 9 до 12 місяців.

Укрзалізниця закликає учасників ринку активніше працювати з компанією з організації відправницьких маршрутів, оскільки це дозволить ефективно спланувати роботу компанії на кілька місяців наперед, а також сформувати маршрут. Від цього виграє і вантажовласник, і Укрзалізниця.

Під час пікових перевезень зерна щодоби на зернових станціях несвоєчасно розвантажуються до 200 вагонів, за десять діб – це вже дві тисячі вагонів, які в очікуванні розвантажувальних операцій створюють затори на підходах до морських портів. Як наслідок, порушується вся логістика перевезення зернових. Компанія вимушена оголошувати тимчасові конвенції на перевезення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ