Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією  |  Волинь

У шести обласних центрах відбулась панахида за загиблими у вересні українськими захисниками

На початку жовтня в обласних центрах України відбулась панахида за загиблими українськими захисниками України, які віддали життя на фронті російсько-української війни у вересні. Про це інформує пресслужба УІНП.

У Чернігові панахида відбулась у Козацькому кафедральному соборі святої великомучениці Катерини ПЦУ.  Панахиду відправили настоятель Кафедрального собору святої великомучениці Катерини та секретар Чернігівської єпархії ПЦУ отець Роман та отець Миколай.

У Вінниці  панахида відбувалась у Спасо-Преображенському кафедральному соборі ПЦУ. Чин панахиди відправив клірик кафедрального собору архімандрит Софроній (Чуприна).

У Харкові  панахиду правив єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан. Окрім загиблих у вересні українських захисників, пом'янули пам'ять курсантів Харківського національного університету Повітряних Сил та членів екіпажу літака Ан-26, які загинули минулого року в авіакатастрофі під Чугуєвом.  

У Луцьку відбулась громадська панахида на Театральному майдані за участі військових Національної гвардії, священнослужителів та представників місцевої влади. 

У Дніпрі панахиду провів отець Дмитро Поворотний (ПЦУ) на Алеї Героїв біля облдержадміністрації за участі ветеранів та родичів загиблих захисників. 

В Одесі панахида відбувалась в  Кафедральному соборі Різдва Христового Одеської єпархії ПЦУ, за участі курсантів Одеського державного університету внутрішніх справ, а також матерів загиблих на російсько-українській війні одеситів. Чин панахиди відправив протоієрей Теодор Оробець, а також клірики храму протоієреї Ярослав Бугринець і Андрій Волошин.

На всіх панахидах були присутні представники Українського інституту національної пам’ яті, які нагадали про сімох загиблих у вересні цього року українських захисників: Олексія Куленко, Дениса Германа, Артема Голуба, Валентина Чепурного, Дем’ яна Даниліва, Віктора Молостова та Олексія Стрижака

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ