Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Східниці та Дрогобичі відкрили інтерактивні дитячі простори

Всього на Дрогобиччині вже є три дитячі простори, відкриті у межах ініціативи благодійного фонду «СОС Дитячі містечка України».

На Дрогобиччині відкрили два дитячі простори. Один у Східниці в приміщенні Народного дому «Просвіта», інший у Дрогобичі на базі міської дитячої бібліотеки, що на вулиці Тараса Шевченка, повідомляють в ЛОДА.

Тут встановили інтерактивний дитячий стіл та інтерактивний дисплей, фліпчарт магнітний, закупили більше десятка настільних ігор та пазлів для дітей різного віку, дивани, крісло-грушу, сухий басейн, стелажі та різне умеблювання.

Мета таких просторів – залучити дітей та дорослих з числа внутрішньо переселених осіб до швидкої та ефективної адаптації у новій громаді. Їх культурна інтеграція, організація інформаційного обслуговування, навчання, розвитку та проведення спільного сімейного дозвілля. Локації є відкритими для всіх дітей та батьків, які проживають на території громади і є безкоштовними.

«Це вже не перші такі дитячі простори, які відкривають у Дрогобицькому районі. Наприкінці березня сучасний та інтерактивний простір для дітей відкрили у бібліотеці Борислава. Таким чином діти мають чудовий шанс щасливо проводити своє дитинство, при цьому відкривати для себе світ та здобувати нові знання. Така колаборація БФ «СОС Дитячі містечка України» та департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА приносить для нашого району й дітей велику користь», - зазначив заступник начальника Дрогобицької РВА Олег Пилипців.

Як розповіла директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА Ірина Гаврилюк, у області облаштували вже 8 інтерактивних просторів у бібліотеках Львівщини. Десь вже відбулося офіційне відкриття, а десь очікується вже незабаром.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ