Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

У Швеції щодо засновника Wikileaks Ассанжа можуть відновити справу про зґвалтування

Прокуратура Швеції розглядає можливість поновлення розслідування справи про зґвалтування проти засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа.

Як повідомляє Громадське, посилаючись на ВВС, прокуратура Швеції скасувала розслідування проти Ассанжа про зґвалтування у 2017 році, оскільки не змогла офіційно повідомити йому про звинувачення поки він залишався в посольстві Еквадору.

Тепер прокуратура перегляне справу і вирішить, чи відновити її, поки не минув термін давності, який завершується в серпні 2020 року.

Нагадаємо, 11 квітня Еквадор залишив без права притулку Ассанжа, який упродовж 7 років перебував у посольстві Еквадору в Лондоні. Засновника Wikileaks затримали британські правоохоронці через порушення режиму звільнення під заставу у 2012 році.

Суд визнав Ассанжа винним у порушенні умов звільнення під заставу і залишив його під вартою. У США Ассанжу висунули обвинувачення у «змові з метою комп’ютерного злому», що передбачає до 5 років в’язниці.

Водночас одна з адвокаток Ассанжа повідомила, що його арештували у зв'язку із запитом на екстрадицію.

Ассанж жив у посольстві Еквадору в Лондоні вже близько 7 років. Влада Еквадору надала Ассанжу притулок, коли той намагався уникнути екстрадиції до Швеції через розслідування звинувачень у зґвалтуваннях та сексуальних домаганнях.

У травні 2017 року Швеція припинила розслідування справи Ассанжа. Однак Велика Британія заявила, що заарештує Ассанжа за порушення умов звільнення під заставу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ