Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У січні 620 львівських сімей звернулись за субсидіями

Станом на 18 січня 620 львівських сімей звернулись до районних відділень соціального захисту щодо призначення субсидій з січня 2007 року. Про це «Гал-info» повідомила заступник начальника управління соціального захисту Марія Мазяр. Як говорить Мазяр, оформлення субсидій відбувається без ексцесів.
«Процес нарахування субсидій відбувається без ускладнень, справою займаються висококваліфіковані спеціалісти, які займаються субсидіями не перший рік. Якщо говорити про досвід, то уявіть, що у Львові кожен відділ субсидій в 1995-97 роках обслуговував по 10-15 тисяч сімей. У минулому році субсидії було призначено 26 тисячам сімей, в грудні – 5 тис. сімей», – говорить Марія Мазяр.
З її слів, для того, щоб оформити субсидію, людині потрібно звернутися у районний відділ субсидій, що знаходиться в пунктах прийому за місцям проживання при ЛКП (колишні ЖЕКи), здати спеціалісту заяву, довідку про доходи всіх зареєстрованих в житловому приміщенні та квитанції про розмір платежів за ЖКП, декларацію про майновий стан (заповнюють на місті). Далі спеціаліст вносить заявника на субсидію в базу даних субсидій, і потім інформують комунальні підприємства про нараховані субсидії. Субсидія призначається на півроку, і для того, щоб вона діяла далі, потрібно підтвердити право на її призначення на наступний термін.
Субсидії може отримати сім’я, витрати якої на проплату послуг за комунальні послуги, перевищує 20 відсотків від їхнього середньомісячного сукупного доходу, або 15 відсотків для сімей, що складаються лише з непрацездатних громадян.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ