Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У січні промислове виробництво в Україні зросло на 5,6%

Держстат повідомив, що у січні 2017 року промислове виробництво зросло на 5,6% у розрахунку рік до року (скориговане на ефект календарних днів - на 5,2%). Повідомило Міністерство економічного розвитку і торгівлі України на своїй сторінці на ФБ.

"Останній раз зростання показника промисловості у січні ми мали у 2012 році. Для порівняння з міжнародною спільнотою у січні 2017 у Казахстані промислове виробництво зросло на 4,9%, Білорусії – на 5,9%.

Січневе зростання на 5,6% є вищим ніж прогнозувалось. Основними чинниками, що вплинули на нього є розширення сировинної бази сільського господарства; висока інвестиційна активність; зростання цін на світових ринках (зокрема, на чорні метали); розширення фінансових можливостей суб’єктів господарювання (зростання виробництва споживчих товарів). Найбільше зростання спостерігалось у виробництві гумових і пластмасових виробів, неметалевої мінеральної продукції через високу інвестиційну активність; у машинобудуванні - внаслідок диверсифікації ринків збуту та збільшення внутрішнього попиту", - сказано у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ