Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Славській громаді останки нквдистів вирішили перенести на цвинтар

Останки сталінських карателів перенесуть на цвинтар.
Фото: сторінка ЛОР

Про це повідомив голова комісії з питань культури та інформаційної політики обласної ради Святослав Шеремета, інформує пресслужба ЛОР. 

За словами депутата під час наради за участю керівників громади та мешканців учасники обговорили питання перенесення останків поховання нквдистів у Славську на цвинтар та визначили перелік необхідних документів.

«Загалом у громадах Львівщини залишилося понад півтори сотні місць, які символізують тоталітарний радянський комуністичний режим. Закликаю голів громад, місцевих депутатів та мешканців бути відповідальними господарями на своїй землі, навести лад, завершити декомунізацію. Це те, що ми можемо і маємо зробити заради майбутнього України», — зазначив Святослав Шеремета.

Нагадаємо, 20 вересня 2022 року Львівська обласна рада ухвалила рішення, яким рекомендувала територіальним громадам області демонтувати усі пам’ятники, пам’ятні знаки, меморіали, які символізують тоталітарний окупаційний режим, перенести місця поховань загиблих у воєнний і післявоєнний періоди 1939 – 1954 років із території населених пунктів на кладовища та перейменувати вулиці, площі й інші об`єкти топоніміки, назви яких пов’язані з державою-агресором.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ