Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Сокільниках зіграли матч пам’яті героя України Андрія Дигдаловича

11 червня в селі Сокільники, що поблизу Львова, відбулось вшанування пам’яті видатного сокільничанина, який загинув на Майдані 20 лютого 2014 року від кулі снайпера, Героя України Андрія Дигдаловича.

За сприяння Сокільницької сільської ради, організатором виступила Громадська організація «Клуб ветеранів футболу «Кар’єр» (с.Сокільники) за який Андрій грав в якості воротаря останні роки.

На церемонії відкриття заходу з промовою виступили президент Львівської обласної Асоціації ветеранів спорту Володимир Милян, начальник управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Юрій Майборода, сільський голова с.Сокільники Тарас Сулимко, дружина героя Наталія Дигдалович. До спільної молитви за Україну запросив о.Володимир (Турчин).

Культурно-спортивна програма включила в себе виступи художньої самодіяльності учнів Сокільницької середньої школи (директор З.Мелень), Сокільницької організації «Пласт» (керівник О,Ваврух) та турнір з футболу серед ветеранів та дитячих команд. Участь у турнірі взяли команди ветеранів футболу м.Пустомити, ФК «Зоря» (с.Городиславичі), ФК «Сокіл» (с.Сокільники), КВФ «Кар’єр» (с.Сокільники) та дві юнацькі команди КВФ «Кар’єр».

День вшанування пам’яті видатного сокільничанина викликав неабиякий інтерес серед місцевого населення. На стадіоні «Кар’єр-Арена», де відбулось дійство, зібралась величезна кількість людей. Багаточисленні фото журналіста районної газети М.Салагай та відео зйомка місцевого оператора П.Миляна зможуть передати емоції та дух патріотизму, що витав на стадіоні цього дня. На жаль, цей захід вшанування пам’яті Героя України виявився нецікавим для обласних ЗМІ.

Щодо власне самого футбольного турніру, то на стадії півфіналу боротьбу припинили ветерани м.Пустомит та КВФ «Кар’єр». А у фіналі зійшлися ФК «Сокіл» та ФК «Зоря». В запеклому двобої перемогу здобула команда с.Городиславич, з рахунком 3:1.

Перехідний кубок переможцям вручила дружина загиблого героя Наталія Дигдалович. Всі команди-учасниці отримали цінні подарунки від Сокільницької сільської ради. А для юнацьких футбольних команд та школярів з художньої самодіяльності був організований солодкий стіл.

Загалом, задум організаторів вдався і друзі славно вшанували пам’ять Героя України Андрія Дигдаловича, довівши, що людина живе доти, доки її пам’ятають.

Асоціація ветеранів спорту Львівщини

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ