Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У справі про теракт у Домодєдово шукають бойовика Раздобудька, – ЗМІ

У справі про теракт в московському аеропорту Домодєдово в органи МВС і ФСБ Північно-Кавказького та Південного федеральних округів надійшли орієнтування на якогось мешканця Ставропольського краю на прізвище Раздобудько, пише в четвер, 27 січня, газета КоммерсантЪ.

За даними видання, це передбачуваний учасник терористичної групи Ногайський джамаат, розгромленої в жовтні минулого року. У правоохоронних органах не відкидають, що він міг бути організатором чи навіть виконавцем теракту у Домодєдово.

За даними слідства, Раздобудько і організація, в якій він перебував, вже намагалися здійснити теракт в Москві. Його раніше було оголошено у розшук. За словами родичів розшукуваного, він зник у жовтні, і в зв’язку з цим вони навіть зверталися в міліцію, вважаючи, що його могли викрасти і вбити бойовики, з якими він сам нібито хотів розірвати всі відносини.

Водночас, слідчі з висновками не поспішають. Документів смертника, від якого залишилася спотворена вибухом голова і рука, ще не знайшли. Крім того, для встановлення особи загиблого терориста ще належить провести порівняльні ДНК-експертизи, скласти його фотокомпозиційний портрет для впізнання і зробити інші слідчі і оперативні дії.

Нагадаємо, в понеділок, 24 січня, о 16:32 за московським часом в аеропорту Домодєдово пролунав вибух, потужність якого склала 5 кг в тротиловому еквіваленті. Жертвами теракту стали 35 осіб, у тому числі восьмеро іноземних громадян.

За попередніми даними, вибуховий пристрій привів в дію чоловік 30-40 років кремезної статури. Причетність до теракту жінки, про що раніше повідомило джерело в правоохоронних органах, слідство спростувало. На думку експертів Інституту етнології і антропології РАН, смертник точно не є кавказцем.

Президент Росії Дмитро Медведєв на засіданні колегії ФСБ заявив, що злочинців, які організували і скоїли теракт, має бути знайдено і віддано під суд, а в разі опору - знищено.

Раніше голова комісії Ради Федерації (РФ) з контролю за забезпеченням діяльності РФ генерал-полковник Володимир Кулаков заявив, що частину терористів, закинутих у Москву для здійснення теракту в Домодєдово, було схоплено спецслужбами ще наприкінці грудня, повідомляє Кореспондент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ