Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Стебнику спорудять сучасний дитячий майданчик

2 листопада у Дрогобицькій міській раді було підписано Меморандум про співпрацю з ГО «ГІ Допоможемо разом». Про це повідомили у Дрогобицькій міській раді.

На ділі такий крок означає, що уже навесні у Стебнику постане сучасний багатофункціональний дитячий майданчик для діток із числа ВПО, а також юних місцевих мешканців. Реалізовуватиме проєкт – ГО «ГІ Допоможемо разом» за сприяння фундації «Core», яку активно підтримує американський «Червоний хрест».

Меморандум підписали міський голова Дрогобича Тарас Кучма та керівник ГО «ГІ Допоможемо разом» Юрій Безкоровайний у присутності членів фундації «Core», зокрема Ірини Сахно. Стебник на зустрічі представляли – староста міста Тарас Городиський та його помічник Степан Шулюк.

Як розповів керівник ГО «ГІ Допоможемо разом» Юрій Безкоровайний – їхня Громадська ініціатива широко опікується внутрішньо переміщеними особами та всіляко сприяє забезпеченню комфортних побутових умов для ВПО у нових громадах.

Зважаючи на те, що минулого року з ініціативи місцевої влади вдалось капітально відремонтувати багатоповерховий гуртожиток у Стебнику, в якому облаштували 32 квартири для осіб ВПО, – тепер у місті Калійників хочуть спорудити сучасний дитячий майданчик. Втілюватиме добрі наміри в життя ГО «ГІ Допоможемо разом», якій і належить така ініціатива. Члени Громадської організації стверджують – сучасний ігровий майданчик з елементами інклюзії сприятиме кращій інтеграції осіб з числа ВПО у нову громаду, де вони мешкають. Оскільки, саме на дитячих майданчиках відбуваються теплі комунікації, як між дітьми так і дорослими.

За словами Юрія Безкоровайного, насамперед буде створено проєкт майбутнього майданчика з урахуванням думки мешканців Стебника та осіб з числа ВПО. Після відкриття майданчик перебуватиме на балансі міської ради Дрогобича. Орієнтовний час його спорудження – квітень наступного року.

У свою чергу міський голова Дрогобича Тарас Кучма подякував ГО «ГІ Допоможемо разом» за ініціативність та бажання допомогти переміщеним особам, які мешкають в Стебнику, швидше інтегруватися в нову громаду. Тарас Кучма переконаний – сучасний майданчик стане окрасою не лишень міста Стебника, але й комфортною зоною відпочинку для матусь з дітьми всієї територіальної громади.

«Дуже добре, що в особі Громадської ініціативи «Допоможемо разом» ми знайшли надійних партнерів, які допомагають нам дбати про ВПО, їхні потреби та їхню комунікацію. Сьогодні, як ніколи, людям слід допомагати позбуватись стресу, пережитого через війну. Новий дитячий майданчик, безумовно, стане місцем позитивної енергії, дитячих посмішок та щастя», – зауважив Тарас Кучма.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ