Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У столиці викрили шахрайський call-центр, що обікрав людей на понад мільйон гривень

В офісному приміщенні правоохоронці виявили 17 працівників та 25 облаштованих робочих місць. Працівники call-центр ошукували потерпілих під приводом інвестицій у псевдопроєкти.
Фото - Нацполіція

Про це повідомляє Нацполіція України. 

Правоохоронці припинили діяльність шахрайського call-центру, який знаходився в одному з офісних приміщень на вулиці Євгена Коновальця, що у Печерському районі. В офісі правоохоронці виявили 17 працівників call-центру та 25 облаштованих робочих місць.

Як відомо, правопорушники телефонували громадянам, у яких виманювали гроші під приводом інвестицій у псевдопроєкти. За час своєї діяльності, за попередніми підрахунками зловмисники завдали збитків потерпілим на понад мільйон гривень. Крім того, під час проведення обшуку правоохоронці виявили 29 одиниць комп’ютерної техніки, 33 мобільні телефони, планшет, леджер (гаманець для криптоактивів), слоти для сім карток та «чорнові» записи.

За вказаним фактом слідчі слідчого управління поліції Києва розслідують кримінальне провадження, розпочате за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене у великих розмірах або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки. 

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до восьми років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ