Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Страсбурзі пройде Тиждень українського кіно «Україна у фокусі»

За підтримки Держкіно України у Страсбурзі (Франція) пройде Тиждень українського кіно «Україна у фокусі».

З 6 до 14 жовтня в одному із найстаріших кінотеатрів Європи «Одісей» та в кінозалі «Палацу Європи» у Страсбурзі будуть показані 5 українських повнометражних та 4 короткометражні стрічки.

Тиждень українського кіно організовано постійним представництвом України при Раді Європи та Державним агентством України з питань кіно спільно з мерією Страсбурга. Співорганізатором та партнером заходу став Odesa International Film Festival. Також серед партнерів Тижня українського кіно – кінотеатр «Одісей» (Страсбург), авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України», організації української громади в Ельзасі – «М.І.С.Т.» та «Promo Ukraїna».

Жителі Страсбурга, дипломати 47 держав-членів Європи, співробітники Секретаріату, органів Ради Європи та інституцій Європейського Союзу зможуть подивитися повнометражні українські фільми «Чужа молитва» Ахтем Сеітаблаєв (показ 6 жовтня), «Рідні» Віталій Манський (показ 7 жовтня), «Червоний» Заза Баудзе (показ 12 жовтня), «Сторожова Застава» Юрій Ковальов (показ 14 жовтня) та короткометражні стрічки учасників та переможців Одеського міжнародного кінофестивалю – «Кров’янка» Аркадій Непиталюк, «У Манчестері йшов дощ» Антоніо Лукіча та Валерії Кальченко, «Цвях» Пилип Сотниченко, «Випуск’97» Павло Остріков (показ 7 жовтня). Також в рамках «України у фокусі» буде показано фільм класика українського кіно Юрія Іллєнка «Білий птах з чорною ознакою» (показ 8 жовтня).

У Страсбурзі особисто представлять свої роботи режисер Ахтем Сеітаблаєв («Чужа молитва»), продюсер Юлія Сінкевич («Рідні»), сценарист та автор однойменної книги Кокотюха Андрій(«Червоний»), режисер Антоніо Лукіч («У Манчестері йшов дощ») та Павло Остріков («Випуск’ 97»).

Приємним сюрпризом для відвідувачів заходу стане розіграш сертифікату від авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України». Переможець стане щасливим володарем квитків на двох із Франції до України, а саме – до міста Одеси, що тісно пов’язане з українським та світовим кінематографом.

У рамках «України у фокусі» також пройдуть зустрічі Голови Держкіно Пилип Іллєнко з представниками Європейського фонду підтримки кіновиробництва «Єврімаж» (Eurimages), кіноіндустрії Франції та з українською громадою Ельзасу щодо перспектив розвитку українського кінематографа як складової європейського культурного простору.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ