Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Стрийському Карітасі відбувся форум соціального служіння

Його ціль – обмін досвідом розвитку соціального служіння на парафіях, обговорення успішних кейсів та труднощів, з якими зустрічаються громади.
Фото - ЛОДА

Про це повідомляють на сайті ЛОДА. 

До заходу долучились представники духовенства, влади та 50 учасників з 8 парафій Стрийської єпархії. Під час форуму відбулась панельна дискусія та обмін досвідом парафій, які отримали від Карітасу гранти на реалізацію своїх проєктів соціального служіння на парафіях. Учасники презентували проєкти благодійної кухні, центру дозвілля для дітей, студію психологічної та освітньої підтримки, молодіжний простір, які успішно втілюють в життя.

«Коли ми чуємо слово «Карітас», ми знаємо, що це про сильних людей. Це про відповідальність і професійність команди, гарну взаємодію і це завжди про добро. Нехай ті чесноти, які ви вкладаєте у свої справи, тільки помножуються», – зазначила  Голова Координаційного центру допомоги цивільному населенню при ЛОВА Галина Бордун.  

Упродовж минулого року Стрийський Карітас в межах проєкту соціального служіння реалізував Соціально-освітню волонтерську Академію «СОВА», де експерти на 9 навчальних модулях вчили писати проектні заявки, ефективно працювати у команді, залучати та керувати ресурсами та створив з партнерами центри підтриманого проживання .

Взаємодія команди Стрийського Карітасу, КЦ при Стрийській РВА ЛОВА та територіальної громади м.Стрия допомогла об’єднати ресурси для допомоги не одній людині в цей непростий час.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ