Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Стрию презентували виставку присвячену Герою України

У Стрию презентували виставку присвячену Герою України, інформує Департамент з питань культури, національностей та релігій.

Експозиція виставки розповідає  історію боротьби за Україну трьох поколінь родини Корчаків-Боровиків: політв'язня отця Якова Боровика, політв'язнів Дарії та Богдана Корчаків, які виховали Героя Небесної Сотні Андрія Корчака. 

Упродовж кількох місяців, до війни, виставка експонувалася в Музеї визвольної боротьби України у Львові.

Автор виставки — старший науковий співробітник Львівського історичного музею Світлана Кочергіна. Велику допомогу у підборі матеріалів і родинних реліквій надали сестра і брат Ольга та Юрій Корчаки. 

Ініціатор та організатор відкриття виставки у Стрию — директор Стрийського краєзнавчого музею "Верховина" Микола Закусов.

На багатолюдному заході були присутні рідні Героїв Небесної Сотні Львівщини, міський голова Стрия Олег Канівець, представники духовенства та громадськості міста, наукові співробітники Львівського історичного музею та працівники департаменту з питань культури, національностей та релігій обласної військової адміністрації, який є співорганізатором заходу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ