Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Стрию запрацював навчально-практичний центр для кухарів

Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
1/7
Вище професійне училище №34, що у Стрию, відтепер навчатиме майбутніх кухарів та кондитерів у новому навчально-практичному центрі. Про це повідомили 2 лютого Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

Сьогодні урочисто відкрили центр, у якому під час навчання відтворюватимуть реальний виробничий процес, що учні будуть зустрічати на підприємствах.

"Перебуваючи у таких осередках професійної освіти починаємо розуміти, що ми йдемо правильним шляхом і робимо правильні кроки для розвитку освіти. Давно час замислитись над тим, як допомогти профтехосвіті, яка має для економіки неабияке значення, прогресувати та вдосконалюватись. Фінансування професійної освіти з державного та обласного бюджетів буде збільшено. Фахівці, які закінчать це училище, на своїх робочих місцях будуть знати що робити і будуть розуміти для чого вони це роблять. Професіонали, які люблять свою роботу, завжди будуть затребувані на ринку праці", - наголосив під час відкриття голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Навчально-практичний центр з професій кухар та кондитер передбачає чітку орієнтацію на учня, швидке  реагування на потреби ринку праці, а також посилення зв’язків між професійною освітою та роботодавцями.

Учні училища зможуть отримати досвід роботи з сучасним обладнанням, розвивати та закріплювати теоретичні знання на практиці, матимуть можливість розробляти рецептури на власні страви та вдосконалювати навики при приготуванні страв європейської кухні.

"Найближчі п’ять років кількість випускників шкіл буде зростати, тому цей час треба використати для професійно-технічної освіти. Такі навчально-практичні центри є прикладом того, що освіта будує країну. Яких фахівців ми підготуємо в університетах, училищах та коледжах, такою і буде наша держава. Подібні центри для набуття практичних навиків створюються для того, аби наша країна ставала кращою, аби діти знайшли своє місце в житті і отримували задоволення від своєї праці", - зазначив директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска.

Під час практичного навчання у центрі, учні зможуть відтворити процеси прийому товару, приготування кулінарних і кондитерських виробів, пакування, перепакування та відправлення.

"Ми готуємо молодь до реальних умов, в які вони потраплять після завершення навчання. Лише спільною працею ми змогли облаштувати такий центр. У нас є багато партнерів, які завжди нам допомагають, зокрема, у  працевлаштуванні учнів кухарської та кондитерської справи: це підприємства ресторанного господарства курорту Моршин, рекреаційно-туристичної зони Сколівщини та усієї Стрийщини", - акцентував директор училища Олег Кизима.

На створення навчально-практичного центру залучили майже 2,5 млн грн: із державного бюджету скерували 1 млн 600 тис. грн, з обласного -  понад 700 тис. грн, та ще сто тисяч – це кошти самого училища та спонсорська допомога. Для створення центру придбали повний спектр сучасного кухонного обладнання, інвентар, інструмент, посуд та мультимедійне обладнання. Також облаштували систему вентиляції та кондиціювання повітря.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ