Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У судах перебуває пять справ щодо недобросовісних лікарів

З початку року до суду скеровано 5 кримінальних проваджень щодо неналежного виконання медичними працівниками своїх професійних обов’язків. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

До прикладу, за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №3 слідчими поліції нещодавно повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.140 КК України завідувачу однієї з кафедр Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького та лікарю акушеру-гінекологу пологового відділення однієї з міських клінічних лікарень Львова.

Нагадаємо, що в 2014 році у Львові за місцем свого проживання внаслідок гострої серцево-судинної недостатності померла породілля.

Досудовим розслідуванням встановлено причиновий зв’язок між невірним діагнозом, який було виставлено консиліумом лікарів, згідно якого в подальшому і проводилося лікування та настанням тяжкого наслідку – смерті породіллі.

На даний час у кримінальному провадженні вирішується питання щодо повідомлення про підозру у вчиненні вказаного кримінального правопорушення ще одному лікарю акушеру-гінекологу міської клінічної лікарні.

Довідка.

За вчинений злочин лікарям загрожує покарання у вигляді позбавлення права обіймати посади у медичних закладах строком до 5 років або позбавлення волі на строк до 2 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ