Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Судовій Вишні оновили бібліотеку та кабінет теоретично-музичних дисциплін

Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
1/5
30 листопада у Судовій Вишні, що на Яворівщині, відкрили оновлену публічну бібліотеку. Про це повідомили у пресслужбі Львівські ОВА.

Бібліотеку відремонтували та облаштували у межах проєкту Львівської ОВА «Модель сучасної бібліотеки» за кошти з обласного та місцевого бюджетів.

Також, у межах ще одного проєкту Львівської ОВА, «Створення сучасного кабінету музично-теоретичних дисциплін», у бібліотеці оновили такий кабінет.

Бібліотека займає 4 кімнати, у яких зробили поточний ремонт приміщення, а також відремонтували коридор і сходову. Окрім того, замінили внутрішні мережі електропостачання, двері, розфарбували стіни, встановили ламінат, оновили паркетне покриття підлоги, закупили меблі, м’які дивани та крісла, 4 ноутбуки та принтери, оновили бібліотечний фонд.

Для кабінету музично-теоретичних дисциплін у межах Комплексної програми розвитку культури Львівщини на 2021 – 2025 роки придбали дві інтерактивні панелі та ноутбук.

«Дякую Центру культурних послуг Судововишнянської громади. Люди своїми силами та невеликим бюджетом зробили оазис для дітей – класний бібліотечний простір, оновили музичну школу. В громаді, де трішки більше тисячі дітей, 260 з них займаються музикою, і сьогоднішнє відкриття – це справжня турбота про дітей і їхнє майбутнє. Цей простір – один з 20, які ми запланували організувати цього року. Закликаю родини приходити сюди зі своїми дітьми, читати українські книги, плекати українську мову та культуру», – зазначив під час візиту до бібліотеки начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

У межах проєкту «Модель сучасної бібліотеки» оновили загалом вже 17 бібліотек Львівщини.

Проєкт передбачає оновлення 20 бібліотек у 20 громадах області у співфінансуванні з обласного бюджету (2 млн грн) та місцевих бюджетів (8 млн 625 тис. грн). На які першочергові потреби скерувати кошти у бібліотеці, вирішують спільно громада та керівництво бібліотек.

Проєкт Львівської ОВА «Створення сучасного кабінету музично-теоретичних дисциплін» фінансується з обласного бюджету у межах Комплексної програми розвитку культури Львівщини на 2021 – 2025 роки та передбачає оновлення таких кабінетів у 8 навчальних закладах області. Днями оновлений кабінет музично-теоретичних дисциплін відкрили у Старосамбірській школі мистецтв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ