Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Світовому банку назвали умови виділення Україні кредиту на 350 млн доларів

Отримання Україною від Світового банку другого траншу "Позики на політику розвитку в сфері економічного відновлення" залежать від підтримання адекватної макроекономічної бази.
Анна Б'єрде

Про це заявила віце-президентка Світового банку (СБ) у справах регіону Європи та Центральної Азії Анна Б'єрде в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За її словами, все також залежить від прийняття того необхідного законодавства, яке встановить належну інституційну базу для функціонування нещодавно відкритого ринку землі, особливо від ухвалення закону, який запускає Фонд часткового гарантування кредитів для допомоги малим та середнім фермерам отримати доступ до фінансування.

Б'єрде повідомила, що рішення щодо відкриття ринку землі прийнято, але потрібно ще багато зробити, аби повною мірою скористатися можливостями, які пропонує сільськогосподарський сектор України, зокрема полегшити доступ до кредитів для дрібних фермерів. вона наголосила, що відкладено ухвалення закону про Фонд часткового гарантування кредитів у сфері сільського господарства, яким забезпечувався б доступ дрібних фермерів до фінансування.

"Успішна реалізація земельної реформи – це важливий шанс дати поштовх до економічного зростання України в майбутньому", - додала віце-президентка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ