Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Тель-Авіві людей пригощали «стравою часів Голодомору»

В ізраїльському Тель-Авіві українські активісти впродовж одного дня пригощали людей «стравою часів Голодомору», повідомили в «Українській академії лідерства» у Facebook.

"У самому центрі Тель-Авіва на ринку Яффа з'явився незвичний ресторан вуличної їжі Uncounted Since 1932. На один день заклад створили студенти Української академії лідерства, які безкоштовно пригощали перехожих лише однією стравою - супом із кори, шишок, листя та коріння. Це все, що було в українців у страшні роки Голодомору.

У такий незвичний спосіб ми вирішили привернути увагу ізраїльтян до страшної трагедії українського народу. Геноцидом Голодомор визнали лише 23 держави. Ізраїль до їхнього числа не входить: місцевий парламент вважає, що оцінку подіям минулого має давати суспільство, оскільки це не відповідає парламентській традиції країни", - йдеться у повідомленні.

В акції пам'яті взяли участь кілька сотень випадкових перехожих з Ізраїлю, Німеччини, Італії, Австрії, Перу, Великобританії, Швейцарії, Бразилії, США та Чехії.

Більшість гостей «ресторану» ніколи не чули про Голодомор, а страву назвали найгіршим, що може скуштувати людина. Назва ресторану Uncounted Since 1932 (у перекладі «ті, яких не порахували з 1932 року») символічна і відсилає до числа жертв, яких радянська влада забороняла фіксувати: менше ніж за рік від голоду померло від 7 до 10 млн українців.

«Про геноцид в Україні має дізнатися весь світ, аби подібна трагедія більше ніколи не повторилася у світі! Аби про невинних жертв не забували! — наголошує керівник УАЛ Роман Тичківський. — Як швидко це станеться, залежить від кожного з нас».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ