Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Тернополі пройде чемпіонат України з флорболу

До Тернополя з’їдуться флорбольні команди з Львівщини, Рівного та Києва. Протягом вихідних вони змагатимуться з тернопільськими клубами за першість другого туру чемпіонату України сезону 2018/2019.
Флорбол

Очікується, що участь у флорбольному турі візьмуть понад 12 команд, а це більш ніж 150 юніорів віком до 15 років.

Такого рівня змагання у Тернополі проходять не часто. Адже флорбол потребує наявності великого ігрового поля, яких у місті небагато, а також відповідальність і організаторські здібності приймаючої сторони. Даний тур чемпіонату України цього року в Тернополі організовує один із трьох місцевих флорбольних клубів - «Шторм». 

Запрошуємо тернополян, які люблять спорт і азарт поєдинків, а також усіх прихильників цієї активної командної гри до перегляду змагань та активного вболівання. Юніори з Тернополя, Львова, Києва , Новояворівська, Нового Роздолу та Рівного чекають вашої підтримки!

Змагання проходитимуть за адресою: м.Тернопіль, вул. М.Кривоноса, 2, Тернопільський національний педагогічний університет, 17 листопада із 10.00 по 19.00, 18 листопада із 10.00 по 18.00.

Довідка:

Флорбол – це один з найшвидших видів командного спорту. Схожий до хокею, але гра проводиться без ковзанів чи роликів, з ключками та легким пластиковим м’ячем. Ціль гри: забити м’яч у ворота суперника.

Розвиток дана гра бере у Швеції, із 70-х років минулого століття.

У 2008 році флорбол отримав визнання Міжнародного олімпійського комітету.

У Тернопіль цей вид спорту потрапив у 2010 році. Тоді група ентузіастів уперше спробувала грати ключками та пластиковим м’ячем на траві, їздили на змагання. Згодом, у 2011-му, пройшли курси тренерів, отримали базу знань, створили обласну федерацію флорболу та почали займатися з дітьми. Зараз в нашому місті та деяких районах області діють три флорбольні клуби: «Тернопіль», «Вікторія», «Шторм».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ