Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Трускавці п’ять підстанцій залишилися без електрики

26 січня близько 11 год. представники гаражного кооперативу „Беркут” під час проведення земляних робіт пошкодили кабельну лінію напругою 6кВ, що призвело до відключення п'яти трансформаторних підстанцій, від яких заживлена частина споживачів по вул. Стебницькій у місті Трускавці. Про це повідомив відділ корпоративних зв'язків ВАТ “Львівобленерго”.

Такі ситуації, коли комунальними чи іншими організаціями проводяться земляні роботи в межах охоронних зон кабельних ліній електропередач без узгодження з ВАТ „Львівобленерго”, що призводять до пошкодження електромереж, стаються досить часто.

Це негативно впливає на надійність електропостачання споживачів і стає причиною додаткових витрат на позапланові ремонтні роботи.

В цьому випадку відновлення електропостачання споживачам по вул. Стебницькій у місті Трускавці тривало протягом цілого дня у зв'язку з тим, що необхідно було відремонтувати кабельну лінію, а тільки після цього було підключено всі трансформаторні підстанції та відновлено надання послуг електропостачання споживачам.

Наголошуємо, що таких ситуацій можна уникнути, якщо кожен з членів громади Львівщини буде дотримуватись чинного законодавства України та конструктивно співпрацювати один з одним.

Діючі „Правилами охорони електричних мереж” зобов'язують організації, які проводять земляні роботи в охоронній зоні електричних кабелів, подавати у ВАТ „Львівобленерго” заявку на проведення вищевказаних робіт. Зі своєї сторони ВАТ „Львівобленерго” надає допуск до шурфування (копання вручну) електричних кабелів, яким погоджується зона виконання робіт, заборона на виконання робіт механізмами, що можуть пошкодити кабель. Цей документ повинен бути підписаний обома сторонами.

Протягом 2010 року на Львівщині при земляних роботах сторонніми організаціями було 52 пошкодження кабельних ліній, з них по місту Львову — 25, що призвело до перерв у електропостачанні споживачам Товариства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ