Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Трускавці відбулось відкриття Євроінтеграційного Форуму

Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
1/3
Сьогодні у Трускавці стартував Євроінтеграційний Форум «Carpathian Sea Democracy Week». Він має на меті поглибити співпрацю між Україною, країнами Північної Європи та Балтії. Про це інформує Львівська ОВА.

Основний акцент – залучення іноземних інвестицій, консолідація зусиль для наближення перемоги України, обговорення можливих шляхів посилення підтримки України.

Захід об’єднав навколо себе сотню учасників. У режимі відеозв’язку до присутніх звернулись представники різних міжнародних установ. На Форумі також виступила заступниця начальника Львівської ОВА Христина Замула.

Ініціатива проведення Євроінтеграційного Форуму належить громадам Львівщини та Сумщини. Проведення форуму підтримали громади Норвегії, де діє схожий щорічний Форум – Arendalsuka.

Під час форуму порушили тему  співпраці між українськими містами та регіонами та їхніми партнерами з-за кордону, зокрема зі Швецією та іншими країнами Північної Європи та Балтії.Обговорили також можливості підтримки для України та Ізраїлю, перспективи НАТО, особливо перед самітом з участю Швеції.

З-поміж інших тем:

  1. Наслідки війни та відповідальність російської федерації: обговорення міжнародних злочинів, військових дій, терору та необхідності міжнародної реакції.
  2. Інвестиції в перемогу України та глобальні наслідки перемоги: обговорення ролі країн Північної Європи у підтримці України та наслідків для світової безпеки.
  3. Співпраця у сфері енергетики: розгляд альтернативних енергетичних джерел, енергоефективних проєктів та спільних ініціатив для сталого розвитку.
  4. Співпраця у гуманітарній сфері: підтримка осіб з інвалідністю, реабілітація ветеранів, культурна дипломатія та розвиток громад.
  5. Розвиток співпраці з ЄС та сталість майбутнього: важливість співпраці та інновацій у відновленні та розвитку громад та регіонів.
  6. Наукова співпраця та використання уроків війни для відбудови: обговорення можливостей для використання наукових знань та досвіду для розвитку країни після конфлікту.

У межах заходу відбувся також благодійний аукціон у співпраці з Українським гуманітарним конвоєм (Норвегія) на підтримку Збройних Сил України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ