Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У центр дитячої медицини «ОХМАТДИТ» купили техніку для операційних і реанімації

Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
1/2
Останнім часом кількість пацієнтів операційних центру дитячої медицини «ОХМАТДИТ» тільки зростає, адже все більше діток з усієї України звертається до львівських хірургів. Про це повідомляє Львівська ОВА.

Аби маленькі українці отримували необхідну допомогу, Опікунська рада «ОХМАТДИТу» залучає донорів. З допомогою небайдужих бізнесів вже вдалося реалізувати чимало проєктів для закупівлі сучасного обладнання і створення комфортних умов для малечі і батьків.

Нещодавно у лікарні з’явився новий спільний проєкт спільно з ТРЦ «Forum Lviv». Як підсумок – приліжкові монітори пацієнта, випаровувачі для систем швидкого заповнення севофлюрану, касети для аналізаторів газів крові і розхідники вартістю майже 1 мільйон гривень уже роблять свою роботу в «ОХМАТДИТі».

«У 2023-ому Forum Lviv підтримав наш проєкт із забезпечення техніки, яка допоможе лікарям швидко реагувати на найменші зміни фізіологічних показників маленьких пацієнтів і відразу приймати швидкі ефективні рішення. Ми вдячні за співпрацю та сподіваємося, що разом нам вдасться реалізувати ще більше успішних проєктів у майбутньому», – розповіла координаторка проєкту, членкиня Опікунської ради лікарні Тетяна Балашова.

Приліжкові монітори пацієнта встановили в операційних. Нове обладнання дозволяє контролювати життєві показники малюків – пульс, температуру, вміст кисню у крові, частоту серцевих скорочень та дихання.

«Моніторинг стану маленького пацієнта – запорука ефективної інтенсивної терапії. Навіть найменші відхилення від норми мають значення. Щоб вчасно відреагувати і скоригувати цей стан, нам потрібна інтелектуальна техніка. Нові монітори відомого японського бренду допоможуть нам дуже точно знати, що відбувається з малюком і швидко допомогти. Особливо це стосується важких пацієнтів», – пояснює завідувачка відділення реанімації та інтенсивної терапії «ОХМАТДИТу» Галина Заремба.

Головні «фішки» сучасних девайсів – миттєве виявлення раптових змін артеріального тиску і високоточна ЕКГ. Вмонтовані капнографи дозволяють в режимі онлайн моніторити показники дихання, вчасно виявляти порушення вентиляції легень і допомогти малюку підтримати дихання у разі необхідності.

Наркозний апарат дуже важливе обладнання, яке допомагає діткам легше і швидше виходити з наркозу, тому комплектуючі для нього обирали найкращі. А щоб усе це запрацювало у комплексі, до техніки додали коробки з касетами для аналізаторів газів крові і розхідники.

«Ми радіємо, що попри війну таки скеровують допомогу дитячим лікарням, адже діти як хворіли, так і хворіють, а державних коштів не вистачає на усі потреби, особливо реанімації новонароджених, де дуже дороге обладнання і розхідники, витрати на які нерідко мусять лягати на плечі спонсорів і батьків», – зазначає голова Опікунської ради лікарні Андріана Мальська.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ