Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У центральній Італії оголошено надзвичайний стан

Влада Італії запровадила надзвичайний стан у тих районах країни, які найбільше постраждали від землетрусу, що стався у ніч на середу.

Наразі відомо про щонайменше 250 загиблих та 365 поранених.

Рятувальники продовжували розбирати завали другу ніч поспіль. Водночас через повторні поштовхи вони змушені були переривати свою роботу.

На допомогу постраждалим уряд Італії виділив 50 млн євро. Прем'єр-міністр Маттео Ренці пообіцяв, що незабаром будуть виділені додаткові кошти.

Image captionПрем'єр Маттео Ренці анонсував виділення коштів для постраждалих та скасування податків

Він також анонсував скасування податків для місцевих жителів.

Міністерство культури Італії заявило, що направить на допомогу постраждалим все, що зберуть від продажу квитків на музейні експозиції в цю неділю. Міністр культури закликав італійців відправитися в музеї на знак солідарності з постраждалими.

Землетрус магнітудою 6,2 стався у ніч на 24 серпня в центральній частині Італії, на південний схід від міста Перуджа. Найближче до епіцентру виявилися містечка Норчі і Аккумолі, Аматріче і Пескара-дель-Тронто.

Підземні поштовхи також відчувалися в Римі, що знаходиться за 140 кілометрів від епіцентру землетрусу, а також у Болоньї на півночі й Неаполі на півдні, хоча обидва міста розташовані за 220 кілометрів від епіцентру.

Міста, які найбільше постраждали від землетрусу, зазвичай не є велелюдними, але на час літніх відпусток у них було багато туристів. Тому точне число зниклих без вісти невідоме.

Повідомляється, що серед загиблих - щонайменше троє британців. Також немає зв'язку з 11 румунами.

В українському МЗС повідомили, що інформації про постраждалих громадян України внаслідок землетрусу не надходило.

Місцевих жителів просять відключити паролі на своїх wi-fi мережах, що може допомогти при пошуку вцілілих під завалами, які таким зможуть повідомити про себе через інтернет.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ