Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Центрі Довженка відкрилась виставка розмальованих військових артефактів

1/3
У Центрі Довженка відкрилась виставка розмальованих військових артефактів «Наш дім – Україна». На ній представлені гільзи, тубуси і снаряди, прикрашені малюнками Ірини Липень. Також охочі зможуть придбати ці твори на аукціоні.

Ця виставка є ініціативою волонтерів з міста Кривий Ріг, повідомляють в ЛМР. Використані військові артефакти отримали нове мирне життя завдяки мистецтву. Більшість робіт виставки – авторства художниці Ірині Липень, одна тут представлені роботи інших митців та дітей.

«Мій чоловік займається волонтерством і допомагає 17-тій окремій танковій Криворізькій бригаді. Коли чоловік привіз перший тубус, я дивувалась, для чого він йому потрібен, а він просив залишити його на згадку. Тубус мав поганий вигляд, був весь в сажі. Спочатку ми його відчистили і потім виникла ідея його розмалювати.

Потім я почала розфарбовувати все більше гільз, тубусів, снарядів. Це мене захопило. Вже назбиралося 44 роботи, тому ми вирішили зробити виставку для людей, щоб вони бачили, що те, що нам несе горе і смерть, можна перетворити в мистецтво», – розповіла Ірина Липень.

Виставка триватиме до 26 червня, тож всі охочі можуть прийти, подивитись, почитати історії створення кожного мистецького твору та навіть придбати ту річ, яка найбільше сподобається. Також аукціон військових артефактів буде проводить онлайн на сторінці Центру Довженка у Facebook.

«У нашому центрі постійно відбуваються якісь благодійні події. Однією з них стала виставка волонтерів з Кривого Рогу. Це тубуси з дуже красивими малюнками та неймовірними історіями, тож запрошуємо всіх приходити до нас на проспект Червоної Калини, 81. Ми працюємо кожного дня з 10:00 до 19:00.

Також ми хочемо підтримати волонтерів, тому проведемо аукціон мистецьких творів на своїх сторінках у соціальних мережах. Всі вилучені кошти будуть скеровані на потреби Збройних сил України», – Марта Іванишин, директорка Центру Довженка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ