Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Центрі дитячої медицини врятували 9-річну дівчинку з гострою нирковою недостатністю

Зараз дівчинка перебуває під пильним наглядом нефрологів Клініки дитячої нефрології, діалізу та трансплантації нирки.

Про це повідомили в ЛОДА. 

До відділення реанімації та інтенсивної терапії Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру Тереза потрапила у критичному стані. Без допомоги медиків дівчинка могла б загинути.

«У пацієнтки були ознаки преренальної гострої ниркової недостатності, яка виникла через кишкову інфекцію. Тереза була сильно зневоднена, у пригніченій свідомості. Сечовипускання не було понад добу, відповідно наросли показники азотемії. Креатинін та сечовина були критично високі. Ми одразу розпочали нирковозамісну терапію методом гемодіалізу, дезінтоксикаційну терапію для виведення токсичних речовин. Також дуже швидко потрібно було відновити водно-електролітний баланс», – зазначила дитяча анестезіологиня Іванна Андрейчук.

Медикам дуже швидко за 3 сеанси гемодіалізу вдалось відновити функцію нирок, та пролікувати інфекцію, яка спричинила такий стан. Тож правильно встановлений діагноз та адекватно підібране лікування врятувало 9-річну дитину.

Зараз дівчинка перебуває під пильним наглядом нефрологів Клініки дитячої нефрології, діалізу та трансплантації нирки. «Кілька місяців ми будемо моніторувати функції нирок пацієнтки. Після гострого пошкодження нирок важливо контролювати діурез та уремічні показники, щоб уникнути ускладнень.

Якщо дитина відмовляється від пиття, їжі, має рідкі випорожнення і/чи часте блювання, негайно (!) викликайте «швидку» або приїжджайте самостійно у лікарню», – наголосив керівник Клініки Роман Андруневич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ