Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У центрі Львова молодь проведе благодійний ярмарок для дітей-переселенців

13 липня молодь зі Спільноти святого Егідія проведе благодійний ярмарок у центрі міста. Учасники спільноти збирають кошти на літній табір для дітей з сімей, які були вимушені тікати від війни.

Школярі та студенти продаватимуть речі, які їм пожертвували місцеві жителі та переселенці. Зібрані кошти планують витрачати не потреби денного табору: на піцу, морозиво, обіди, подарунки для дітей, квитки у кіно etc.

У липні молодь зі спільноти святого Егідія уже провела один ярмарок.

Ярмарок готують старшокласники та студенти зі Львова та різних куточків України: Сумщини, Донеччини, Одещини, Херсонщини, Луганщини, Запорізької області etc. Протягом року вони проводять заняття для дітей («школа миру») — і тепер збирають кошти, щоб влаштувати для цих дітей літні денні табори. 

Спільнота святого Егідія - міжнародна організація, яка є у більш ніж  70 країнах світу. Виникла у 1968-му році в Римі. Відома допомогою бездомним, літнім, дітям, мігрантам і тд. В Україні виникла у 1991-му році. Крім Львова, є також у Києві та Івано-Франківську.

З початком широкомасштабного російського вторгнення спільнота надавала гуманітарну допомогу в усі області України: продуктами, одягом, засобами гігієни, ліками.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ