Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У центрі Львова відкрили різдвяну шопку

24 грудня на площі Ринок перед входом в Ратушу відкрили авторську інтерактивну різдвяну шопку. До відкриття долучився міський голова Львова Андрій Садовий, автор шопки Антон Лубій та Львівський муніципальний хор «Гомін». Про це інформує пресслужба ЛМР.

«Зовсім свого в катедрі почнеться служба і Львів почне святкувати народження Ісуса Христа. Ця шопка унікальна тим, що всіх єднає. Її будуть бачити тисячі львів’ян і гостей нашого міста. Велика подяка хору «Гомін» за коляду та всім тим, хто кожного року встановлює тут шопку. І окремо хочу подякувати воїнам, які зараз охороняють наші життя.

 Хочу побажати всім українцям – цінуйте цю мить радості, любові і миру над нашим небом. Будьмо разом у ці святкові дні», – сказав мер Львова.

Шопка – різновид вертепу, переважно макет, що зображає вифлеємську стайню в ніч Різдва Христового. Встановлення шопки є однією з найпоширеніших європейських традицій напередодні Різдва.

У Львові останні роки біля Ратуші встановлюється шопка авторства Антона Лубія – майстра роботи по дереву та соліста гурту «Йорий Кльоц». Сценка шопки складається із п’яти двометрових фігур, вирізьблених із тополі, які розмальовували діти зі Львова.

«Вже вкотре ставимо цю шопку і впродовж кількох днів тут мало не живемо, щоб вибудувати все так, як має бути. Цьогоріч ми зробили міцніший, новий каркас і маємо надію, що ця шопка буде стояти тут на радість всіх львів’ян», – зазначив Антон Лубій.

Нагадаємо, відкриття шопки є частиною програми новорічно-різдвяних заходів у Львові. Більше про події програми можна дізнатись нижче.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ