Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

У центрі НЕЗЛАМНІ медики пересаджують шкіру та відновлюють зір 48-річному захиснику

Фото: НЕЗЛАМНІ
Фото: НЕЗЛАМНІ
Фото: НЕЗЛАМНІ
Фото: НЕЗЛАМНІ
Фото: НЕЗЛАМНІ
Фото: НЕЗЛАМНІ
Фото: НЕЗЛАМНІ
Фото: НЕЗЛАМНІ
1/4
У Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) у Львові 48-річному воїнові Олексію Поповичу з міста Кам'янське Дніпропетровської області гоять рани, пересаджують шкіру та відновлюють зір. Щодня поруч із ним – його дружина, яка підтримує захисника. Про це інформує ЛМР.

У цивільному житті Олексій був підприємцем та волонтером. Старший із двох синів чоловіка після проходження строкової служби у 2021-му підписав контракт із ЗСУ. Як тільки почалося повномасштабне вторгнення, батько пішов вслід за сином у військо, і поповнив лави 71-ої окремої єгерської бригади, де пройшов шлях від стрільця до головного сержанта.

На початку осені бригада брала участь у наступальних боях на Запорізькому напрямку, де поблизу Вербового Олексій зазнав важкого поранення. Головний сержант тоді забирав з поля бою полеглих і поранених побратимів. Ворожий танк поцілив в евакуаційну машину, поруч з якою і був Олексій. Вибух – це останнє, що він пам‘ятає.

«Коли мені зателефонував побратим чоловіка, то був відчай, сльози та нерозуміння того, що мене очікує. Ти не можеш себе до цього підготувати. Це нереально», – пригадує свій тодішній стан дружина Олексія – Юлія.

Жінка одразу вирушає до Запоріжжя, де її чоловік перебуває в реанімації у важкому стані. Черепно-мозкова травма, контузія легень, розтрощена рука, пошкоджені кінцівки, обличчя і сітківка ока. Перше, що відчуває Олексій, коли приходить до тями, це те, як кохана дружина тримає його за вцілілу руку.

За перші два тижні чоловік переніс з десяток операцій. Верхню кінцівку, яка постраждала найбільше, лікарям довелося ампутувати.

«Юля стала моєю правою рукою. Спершу було складно в побуті. Вона допомогла адаптуватися і прийняти травму», – розповідає захисник.

Нині Олексій продовжує лікування у Львові, в центрі НЕЗЛАМНІ. Тут з ним працює мультидисциплінарна команда. Аби загоїти рани захисника, лікарі Центру термічної травми та пластичної хірургії закрили уражені ділянки власною шкірою пацієнта. Водночас офтальмологи Центру працюють над відновленням у Олексія частково втраченого зору. Одночасно триває і фізична реабілітація воїна.

Нещодавно, у День Десантно-штурмових військ, Головнокомандувач Валерій Залужний відзначив Олексія Поповича почесним нагрудним знаком «Кращий сержант (старшина) Збройних Сил України». Тим часом старший син сержанта – 22-річний Данило, продовжує служити на Бахмутському напрямку. Батько ж готується до протезування та повернення до цивільного життя.

Через російську агресію щодня страждають сотні людей, тому аби зробити їхнє лікування й реабілітацію комфортними і доступними в Україні, у Львові, в Національному центрі реабілітації НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) з кожним українцем працює мультидисциплінарна команда, яка надає хірургічну, фізичну, психологічну та психосоціальну професійну допомогу. Завдяки підтримці донорів, відкрили протезну майстерню та встановлюють біонічні протези, а також облаштувати новий сучасний корпус реабілітації: це 7 поверхів із найсучаснішим обладнанням для відновлення. Щороку отримувати допомогу тут зможуть 10 тисяч українців.

Сайт проєкту: https://unbroken.org.ua/.

Реквізити для пожертв: https://unbroken.org.ua/donate

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ