Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Туреччині назвали оновлені дані щодо жертв землетрусу

У Туреччині назвали оновлені дані про число жертв землетрусу, який ударив на сході країни 24 січня.
Фото: AFP

Як повідомив міністр внутрішніх справ Сюлейман Сойлу, на цей час принаймні 29 людей знайдені загиблими внаслідок землетрусу магнітудою, за різними оцінками, від 6,5 до 6,8, який вразив майже 600-тисячне місто Елазиг і однойменну провінцію, а також сусідні регіони, - передає Радіо Свобода.

Після головного струсу відбулося ще понад 400 слабших, але магнітуда деяких сягала 5,4–5,1.

Рятувальники продовжують шукати людей під руїнами в 8–12-градусний мороз. Головні пошуки – в руїнах трьох великих будинків в Елазигу. Там знайшли живими 43 людей і, за оцінками, в завалах можуть бути ще 19–22 людини.

За повідомленнями, до лікарень потрапили майже 1500 людей. Як поінформував міністр охорони здоров’я Фахреттін Ходжа, на лікуванні залишаються 128 осіб, із них 34 перебувають у палатах інтенсивної терапії, але без загрози життю.

72 будинки зруйновані, ще майже 1000 пошкоджені. Загалом у потерпілих регіонах працюють понад 3500 рятувальників, забезпечуючи потерпілих ліжками, ковдрами й наметами. Але багато людей іще лишаються на вулицях, гріючись біля імпровізованих вогнищ.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган скасував плановану в Стамбулі промову і вирушив у потерпілі регіони, де заявив, що землетрус став випробуванням для країни. За його словами, на подолання наслідків кинули "всі сили". Він також пообіцяв швидко організувати прихисток для тих, хто втратив житло, і відбудувати зруйноване.

У Туреччині в минулому вже не раз ставалися руйнівні землетруси. Зокрема, 1999 року землетрус вдарив біля Стамбулу, внаслідок чого загинули понад 17 тисяч людей.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, епіцентром землетрусу магнітудою 6,8 стало селище Сивридже у провінції Елязиг на глибині 6,7 км.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ