Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Турці засудили безробітного, який зрубав у заповіднику дві смереки

Турківський районний суд Львівської області 02.03.2021 року виніс вирок стосовно уродженця с. Турів Турківського району, місцевого жителя, непрацюючого, який обвинувачувався у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 246 КК України (незаконна порубка лісу у заповідниках або на територіях чи об’єктах природно-заповідного фонду, або в інших особливо охоронюваних лісах).

У судовому рішенні зазначено, що обвинувачений 17 січня 2021 року о 07.00 год., перебуваючи в лісовому масиві кварталу № 22 обходу № 3 Надсянського лісництва Турківського ДЛГП "Галсільліс", територія якого відноситься до природно-заповідного фонду, є регіональним ландшафтним парком "Надсянський та знаходиться на території Боринської селищної ради Самбірського району, з корисливих мотивів незаконно зрізав ручною пилкою два сироростучі дерева породи "Смерека", загальною кубомасою 0,70 м3, чим завдав матеріальну шкоду інтересам держави розміром 4339,15 грн. У подальшому - за допомогою кінної підводи перевіз вищевказану деревину з лісового масиву в село Нижній Турів Турківського району,

Із вироку також вбачається, що між прокурором та підозрюваним 15 лютого 2021 року було укладено угоду про визнання винуватості, відповідно до якої обвинувачений повністю визнав свою вину та дав згоду на застосування узгодженого виду та міри покарання у разі затвердження угоди.

Суд ухвалив дану угоду затвердити, визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 246 КК України, та призначив йому узгоджене сторонами покарання у виді позбавлення волі на строк три роки (з іспитовим строком тривалістю один рік).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ